Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

To ale byla hodně podivná obec, v níž se ta epizoda měla odehrát.

Podle zákona obec musela mít zpracovaný a zastupitelstvem schválený územní plán, který mj. řešil funkční využití obecních pozemků a ploch. ÚP obvykle obsahuje část závaznou a část ideovou.

O prodeji, stejně jako o nakládání s majetkem obce nemůže v žádném případě rozhodovat úřednice, takovou pravomoc má ze zákona pouze zastupitelstvo obce.

Pokud měl občan zájem o koupi pozemku, musel si podat oficiální žádost, kterou zastupitelstvo muselo projednat. Pokud záměr prodeje pozemku schválilo, muselo být toto rozhodnutí zveřejněno 30 dní na úřední desce, tak, aby se mohli přihlásit další zájemci. V případě, že by byl jen jeden zájemce, znovu by věc přišla na program jednání zastupitelstva, které by muselo hlasováním schválit prodej konkrétnímu zájemci. Pokud by bylo zájemců víc, ustanovená komise by vybrala případného kupce (většinou rozhoduje výše nabídky) a konečné slovo by mělo opět zastupitelstvo obce.

To je jediný možný postup dle zákona o obcích při nakládání s obecním majetkem.

0 0
možnosti

J97a17n 94J22u15r50e51k

7. 7. 2018 9:31

Dobrý den, z povídky neplyne ani sekundárně, že o odprodeji rozhodla úřednice, to je mylný výklad textu.

1 0
možnosti
  • Počet článků 199
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 468x
Jsem původní profesí učitel. Příležitostně publikuji recenze v tištěných periodikách. Byl jsem třikrát oceněn v rámci celostátní scenáristické soutěže Filmové nadace Inogy Barrandov. Realizovaný celovečerní film dle mého scénáře Kluci z hor. Dále viz můj web www.jan-jurek.cz